Unde-s mulți…, se face rai!

Înțelepciunea paremiologică a limbii române s-a dovedit a fi, nu de puține ori, relevantă poveștilor de viață din jurul nostru, conectată cu acestea. Ai zice, uneori, că proverbele sunt adevărate puncte de referință, atât de simplu așternute-n cuvinte, dar atât de apropiate sufletelor noastre. De câte ori nu am auzit că vorba dulce, mult aduce și de câte ori nu am ajuns la concluzia că într-adevăr, așa e? Sau cât de des nu am observat că unde-s mulți puterea crește? Ce-i drept, aici voiam să vă aduc, la vorba care pentru unii anunță scăpare și ajutor, în timp ce pentru alte persoane, unde-s mulți nu mai rămâne loc de fericire.

VK și AK sunt  două suflete pentru care, din păcate, mulți a venit împreună cu un prea; prea greu. Primele țipete și gângureli pe care le-au scos cei doi copii, au umplut salonul maternității din Satu Mare în primăvara anului 2003. Afară cânt de păsărele, în pătuțurile maternității vise de copii, însă în sufletul mamei celor doi copii – lupte cumplite. În cele din urmă, după cinci luni de viață, cei doi gemeni au fost abandonați de către cea care i-a adus pe lume, tot pe un pat de spital – cel al secției de Pediatrie din Spitalul Județean Satu Mare. Motivul – prea multă viață, dar prea puțin condiții de a o susține.

Aici poți face donația pentru susținerea talentelor. 

Dacă mama biologică a copiilor a invocat lipsa resurselor materiale pentru a justifica abandonul, tatăl biologic a invocat lipsa filiației paterne dintre el și copii. Pe scurt, doi prunci în care abia începea să curgă viața, s-au trezit fără mamă, fără tată, pe un pat cu lenjerii reci, într-o cameră menită tratării bolilor trupești, nu creșterii a doi boboci.

Din fericire pentru gemeni, aceștia au fost plasați în familia asistentului maternal care timp de 13 ani le-a ținut loc de mamă, prieten și dascăl. VK și AK au putut, astfel, să se bucure de copilărie, fără să poarte după ei povara unei vieți în care o bătaie a inimii cere prea mult. Crescând, gustând din fiecare zi cu nesaț, cei doi copii au arătat în mod constant că nu trebuie respinsă nici o șansă de a crește și de a învăța noi lucruri.

Aici poți face donația pentru susținerea talentelor. 

Rezultatele lor școlare sunt excepționale, la fel și implicarea lor în activități extrașcolare: de la handbal, la dansuri populare, cursuri de chitară și orgă, cei doi copii s-au implicat mereu activ, cu energia și optimismul pe care atât de bine le prind în zâmbete. Astăzi, însă, se află în imposibilitatea de a continua să umple văzduhul de cântece și sunete mlădios împletite. Orga de care au nevoie și care ar însemna încă un motiv de a merge mai departe la fel de entuziaști, înseamnă, din nou, prea mult.

Haideți să le arătăm că nu e așa. Să demonstrăm că acolo unde sunt mulți, puterea chiar crește, iar prea mult nu e niciodată suficient de greu în fața unor suflete curate, care-și doresc să ajute. Haideți să îi ajutăm pe copii să aducă lângă ei, în casă, ceea ce profesorul de la cursurile de muzică le-a recomandat, o orgă Yamaha YDP-143 B Arius sau Thomann DP-31 WH. Iar dacă tot am discutat azi despre proverbe, să ne amintim și acum că dar din dar, se face rai. 

Aici poți face donația pentru susținerea talentelor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *