Grija față de copiii din sistemul de protecție…

Grija față de copiii din sistemul de protecție reprezintă un principiu de căpătâi al echipei Desenăm Viitorul Tău. În timp am învățat că grija în sine poate lua multe forme și sensuri și cu cât mai multe semnificații strânge, cu atât necesarul uman și financiar din spatele ideii crește. Însă tot de-a lungul timpului am învățat că acolo unde ai iubire și un zâmbet, cu siguranță lucrurile merg înspre bine. Astfel, de-a lungul timpului, am adunat în jurul nostru oameni frumoși și calzi, care s-au alăturat dezideratelor și principiilor noastre și care ne-au oferit sprijinul lor. Acest sprijin despre care vrem să vă vorbim a venit de la oameni pe cât de diverși, pe atât de empatici și de devotați, împreună cu care am pus bazele proiectului Adoptă un talent.

Adoptă un talent este demers în care accentul cade pe oameni, pe copiii-artiști din sistemul de protecție din România, pe încercări și reușite și mai ales pe oportunități. Acest proiect de suflet al Asociației Desenăm Viitorul Tău s-a născut ca o reacție imperios necesară la cerințele copiilor cu care lucrăm. Spunem cerințe, nu nevoi, căci vrem să subliniem ideea în care credem: atunci când ai în fața ta un copil cu potențial artistic, ai o obligație morală de a-l ajuta să elibereze toată povara creației concentrată în sufletul său. Nu ai nici o scuză pentru a nu le oferi sufletelor frumoase planșe pe care să creeze, corzi sau clape prin care să ofere lumii esența trăirii, a fericirii și a lacrimilor lor.

Adoptă un talent presupune astfel susținerea financiară a tinerilor din sistemul de protecție din România, cu scopul de a le asigura materialele necesare exersării abilităților deținute în diverse domenii artistice (muzică, pictură, desen, sport etc). Spre bucuria noastră, încă de la lansare, proiectul a strâns în jurul său numeroase persoane dispuse să ajute. Departe de a scrie o listă exhaustivă în care să întindem nume de oameni și-atât, vrem să punem pe hârtie (sau pe ecran, mai degrabă) gândurile noastre sincere, pe care le adresăm încununate de recunoștință și de mulțumiri tuturor prietenilor și sponsorilor noștri. Sunt gânduri pentru care cu greu putem găsi echivalent la nivel discursiv, dar care ne motivează să mergem mai departe.

Însă nu mergem mai departe oricum, ci numai împreună, căci de-a lungul timpului, am creat o familie pentru cei a căror copilărie a fost marcată de absența uneia. Împreună cu voi, cei care v-ați alăturat nouă, am oferit suport cazurilor sociale, dar și mai important, ne-am apropiat de copii pentru care familia este un mit care se oprește la granița dintre vis și realitate. Cu mic, cu mare ne-am îndreptat către pitici și am încercat să le arătăm că bucuria vine din lucruri mici și se ascunde, adesea, în sufletul celor de lângă noi.

Este important, însă, să le mulțumim celor de lângă noi așa cum se cuvine, pentru implicarea de care au dat dovadă. Astfel, ne aplecăm în fața celor de la Be Igloo care ne-au oferit o casă virtuală și ne-au ajutat să dezvoltăm platforma on-line a proiectului. Ne-am mutat în căsuță cu cățel și cu purcel și de acolo am început să le spunem oamenilor despre copii și talentele lor. Așa am ajuns la GBIndco și VDR, doi dintre primii sponsori care s-au alăturat cu curaj demersului nostru. Ni s-au alăturat și persoane fizice, precum Lajos Kristof, care de ziua sa de naștere a hotărât că cel mai important cadou nu îl reprezintă tortul, ci zâmbetul unui copil. Otilia Flonta reprezintă un aliat deosebit al campaniei noastre și o prietenă foarte apropiată asociației. Datorită ei, a fost organizată o licitație în care designeri precum Mirela Daniela Banu (Colors for Life, by Mia Zia), Alexandra Abraham, Iza Visoianu, Ana Maria Drăgan (Opuse One), Izabela Groza au donat produse cu scopul strângerii de fonduri în cadrul târgului Cloud. Otilia reprezintă un sprijin neobosit în proiectele noastre, motiv pentru care cu toată dragostea îi mulțumim.

În mod evident, e imposibil să adunăm toate persoanele într-un singur articol, însă recunoștința noastră față de cei ce ne ajută rămâne neștirbită. Pe măsură ce Adoptă un Talent va continua să se dezvolte, vom reveni cu principalii sponsori pentru fiecare caz prezentat, sperând astfel să încurajăm implicarea și inițiativa, punând accent pe roadele pe care împreună le culegem.

Aici poți face donația pentru susținerea talentelor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *