Adoptă un talent – Sebastian, un copil care s-a născut pentru a fi pianist

Talentul este ceva cu care te naști sau pentru care muncești foarte mult pentru a-l dobândi. Sebastian este dintre cei care s-au născut cu muzica în sânge. Nu cunoaște note și portative, dar degețelele îi umblă pe clapele pianului ca și când în ele ar zace toate cărțile de teorie muzicală. Cântă minunat, la cei 10 ani, și singurul lui contact cu pianul a fost la Palatul Copiilor, unde a luat doar câteva lecții de muzică.

Dar, înainte de a vă mai povesti despre Sebastian, să vă spunem cum l-am descoperit pe micul talentat. Iată ce povestește Vișinel Balan, fundraiserul organizației: „eram în primul rând, alături de președintele Consiliul Tinerilor Institutionalizati – Andreas Novacovici, și ascultam cu entuziasm tinerii talentați proveniți din centrele de copii, asistență maternală sau plasament familial. Toți niște îngeri frumoși, gata să ne încânte sufletele. La microfon este anunțată prezenta unui copil de 10 anișori, care urma să ne încânte cu un moment la pian. Atât a fost! Mi-a umplut inima de bucurie și, astfel, am ales să-l susținem financiar pentru a-și dezvolta talentul în domeniu.”

În cadrul evenimentului, Vișinel le-a transmis copiilor abandonați să nu renunțe la visul lor. „Ceea ce ne scoate din acest eșec este școala. Mergeți la școală și veți reuși.,” le-a transmis Visinel, copiilor prezenți.

Când ne-am hotărât că îl vom sprijini pe Sebastian, am discutat și cu profesoara de pian. Dumneaei ne-a povestit că băiatul nu se pricepe, într-adevăr, să cânte după portativ, încă nu cunoaște nimic legat de teoria muzicală, însă cântă la pian din instinct și cu pasiune. Crede cu adevărat că poate deveni un pianist foarte bun, cu puțin ajutor. Așadar, ne-am hotărât să dăm o șansă acestui talent înnăscut.

Sebastian a fost abandonat de părinți, din pruncie, iar de curând, bunica lui a reușit să-l readucă în sânul familiei și crește alături de ea. A început să frecventeze cursurile de la Palatul Copiilor, unde și-a descoperit iubirea pentru muzică și pian.

Cu sprijinul companiei Sound Good Moblie și Soter and Partners îi vom acorda o bursă lunară de 350 lei /lună, pentru cel puțin 6 luni, lui Sebastian. Credem că visul lui trebuie susținut și de aceea programul Adoptă un talent l-a adoptat pe Sebastian. Pe parcursul celor 6 luni, vom păstra permanent legătura cu profesoara lui, pentru a nota progresele și a-i monitoriza activitatea. Avem încredere în el și-l susținem necondiționat. Bravo, Sebastian! Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *